Kapacitásbővítő beruházás
PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP-5.3.12-19-2020-00400
Foglalkoztatásbővítés a Hevestherm Kivitelező Kft.-nél
 • a kedvezményezett neve:HEVESTHERM Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság
 • A projekt címe:Foglalkoztatásbővítés a Hevestherm Kivitelező Kft-nél
 • elszámolható összköltség: 73 684 800 Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 44 210 880 Ft
 • a támogatás mértéke: 60,00%

Projekt tartalmának bemutatása:

A Hevestherm Kivitelező Kft. 2009-ben kezdte meg működését, minőségi műanyag, alumínium nyílászárók, télikertek, függönyfalak gyártásával, értékesítésével kivitelezésével. Cégünk minőségi anyagokból, egyre precízebb gyártástechnológia mellett, a helyszínen is tetten érhető profizmusra törekedve végzi mind a gyártást, mind a kivitelezést. Megalakulásunk óta folyamatos a fejlődésünk, s ma már Magyarország egyik meghatározó vállalata vagyunk ezen a piacon. Nagy hangsúlyt fektetünk az extra magas kategóriájú kivitelezési minőségre, valamint a hozzá tartozó termékkör kialakítására. Jelen pályázat által lehetővé váló beruházással a műanyag nyílászárók gyártása mellett be szeretnénk vezetni az alumínium nyílászárókat. A bevezetés egy jelentősebb gépi beruházást jelent, de mindemelett a foglalkoztatottak számát is bővítenünk kell. A létszámbővítésből jelen pályázat keretében 10 fő A gyártásban 6 fő szakképzett munkavállalót, 1 fő üzemvezetőt, 2 fő gyártáselőkészítőt és 1 fő irodai dolgozót szeretnénk felvenni együttműködve a Hevesi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával.

A tevékenységeink megfelelő jövedelmezőséggel történő végzéséhez szükséges a meglevő humán erőforrás fejlesztése és a toborzás, kiválasztás útján felvételt nyert új munkatársak magas szintű betanítása, továbbképzése, valamint a fejlődéssel lépést tartó szervezetfejlesztés. A megvalósuló létszámbővítés során hozzájárulunk az új munkavállalók szakmai gyakorlati ismereteinek, munkatapasztalatának javulásához azáltal, hogy a foglalkoztatásuk során megfelelő infrastruktúrát és eszközöket biztosítunk a munkavégzésükhöz, lehetőséget biztosítunk számunkra a folyamatos képzéseken való részvételre, hogy naprakész szakmai ismeretekkel rendelkezzenek.

 • a projekt befejezési dátuma: 2022. július 31.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00400
PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02604
A HEVESTHERM HEVESI-HÚS Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
 • a kedvezményezett neve:HEVESTHERM HEVESI-HÚS Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a fejlesztés tárgya, célja: Technológiai fejlesztés a HEVESTHERM HEVESI-HÚS Kft-nél
 • elszámolható összköltség: 220 401 040 Ft
 • támogatás összege:154 280 728 Ft
 • a támogatás mértéke: 70,00%

Projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás a fő tevékenységünket a műanyag ajtók és ablakok gyártásának fejlesztését szolgálja. A CNC vezérelt PVC vágó és megmunkáló központ szinte minden profilt képes megmunkálni nyersen, illetve acél merevítéssel ellátott állapotában is, vagyis a jelenlegi 3 db pazarló berendezés helyett egy gép képes lenne a munka 90% át elvégezni optimalizáltan, emberi hiba mentesen. A beszerzéssel javul a rendelkezésre álló humánerőforrás optimális kihasználása, valamint csökken az energiafelhasználás.

A 2 pontos hegesztőautomatára azért van szükség, mert a profil rendszerek fejlődésével a meglévő hegesztőautomatánk már nem tudja kiszolgálni az igényeinket, mivel a keresztmetszeti méreteket, valamint a nagy nyílászáró fesztávok támasztotta igényeket már nem tudja teljesíteni.

5 fő munkavállalónk részére időgazdálkodási képzést biztosítunk a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A beruházás keretében megvalósuló szervezetfejlesztési tanácsadás során felmérik cégünk jelenlegi állapotát, a külső és belső erőforrásokat és kockázatokat. Ebből megállapítható az elvárt növekedés, annak üteme és mértéke, a megoldandó problémák és az elérendő célok. Az egyértelmű rendszerek, feladat- és felelősségi körök megállapítása javítja a termelés minőségét, csökkenti a külső és belső konfliktusokat, és támogatja a növekedést.

 • a projekt befejezési dátuma: 2023. május 03.
 • a projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02604
PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00371
A HEVESTHERM Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
 • a kedvezményezett neve:HEVESTHERM Műanyag nyílászárókat gyártó és forgalmazó Korlátolt felelősségű társaság
 • a fejlesztés tárgya, célja: Technológiai fejlesztés a HEVESTHERM Kft-nél
 • elszámolható összköltség: 178 799 210 Ft
 • támogatás összege: 125 159 447 Ft
 • a támogatás mértéke: 70,00%

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekten belül technológiai fejlesztéseket, környezettudatos megoldások alkalmazását, a humánerőforrásaink egy részének képzését és tanácsadási szolgáltatás igénybevételét valósítjuk meg. Beszerzésre kerül egy SMK-506+EPA-579 4 fejes hegesztő+CNC saroktisztító, amely kifejezettem PVC ablakok profiljainak hegesztésére, ill. tisztítására fejlesztett összetett gépcsoport. Ez a gép a társaságunk által használt profilok szinte mindegyikét képes megmunkálni, így gazdaságosabbá válik a gyártás, precízebb, s a környezetterhelés is jelentősen csökken.

A technológiai fejlesztésé részeként megvásárlunk 1 db DSA 1600 Automata csavarozót, 1 db oszlopos darut és 1 db AELO-LIFT horogra akasztható mobil vákuum emelőt. Az oszlopos daru beszerzése egy jelentős innováció lesz cégünknél, jelenleg még ilyen eszközzel nem rendelkezünk. Az lesz a feladata, hogy az állványon egymásra támasztott 25-300 kg tömegű üvegeket úgy tudjuk leszedni egymásról, s beletenni az ablakkeretekbe, hogy a nagy súly alatt ne rokkanjanak meg az emberek, a teher alatt labilissá válva balesetet ne okozzanak, s nem utolsó sorban az üvegt ne törjék el.

A világításkorszerűsítés és a napelemes rendszer használata a környezettudatosság és a költséghatékonyság érdekében történik.

5 fő munkavállalónk részére kompetencia képzést szeretnénk biztosítani a hatékonyabb munkavégzés érdekében, valamint szervezetfejlesztési tanácsadást veszünk igénybe a hatékonyabb működés elérése érdekében.

 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. Április 30.
 • a projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00371
PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00032
A HEVESTHERM Kivitelező Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
 • a kedvezményezett neve: HEVESTHERM Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a fejlesztés tárgya, célja:Technológiai fejlesztés a HEVESTHERM Kivitelező Kft-nél
 • elszámolható összköltség: 173 984 602 Ft
 • támogatás összege:121 789 221 Ft
 • a támogatás mértéke: 70,00%

Projekt tartalmának bemutatása:

Mindennapos feladataink ellátásához szükségünk van több homlokvillás targoncára a telephelyen történő belső logisztikához, ezért a projekt keretében beszerzésre kerül egy Yale gyalogkíséretű elektromos targonca. Továbbá az eszközparkunk bővítését célozza a ZSA263 CNC szabászközpont megvásárlása. A gép PVC szál profilok darabolását végzi oly módon, hogy egy 20 db-os tárra az optimalizáló szoftver mellyel össze van kötve a gép, bekéri a megfelelő profilokat. A profilokat fölismeri, megfogja, s teljesen automatikusan megfelelő méretűre darabolja. Kimunkálja a furatokat, marásokat, zár, kilincshelyeket. Ez a berendezés a már beszerzett megmunkáló központtal karöltve teszi tejessé a PVC darabolási műveleteket. Gyors, pontos, hibamentes munkát végez, a régi manuális, energia, ill. alapanyag berendezések helyett.

600TSE szabászgép egy több mint 20 éves teljesen manuális daraboló gépet vált föl. A daraboló program vezérelten képes az alumínium profilokat darabolni egész kis, néhány mm-es hosszaktól egészen a 13000 mm es darabokig. Rendelkezik kellően nagy vágótárcsával a nagy méretű profilokhoz, ill. hűtő kenő folyadékkal képes alumínium profilt darabolni.

A projekt keretében beszerzésre kerül továbbá egy P104 fúró maró központ a ledarabolt profilokon tökéletes pontossággal képes a zárhelyeket, osztó furatokat, vasalat záró elemek helyét, pántok furatait elkészíteni. Különlegessége, hogy függönyfalak hosszú profiljait is képes megmunkálni, valamint a furatokat, nútokat bármilyen szögben képes elhelyezni, fokozat mentesen.

Mivel társaságunk elkötelezett az innováció, ill. a fenntartható gazdaság mellett, ezért igyekszünk úgy kialakítani a napelem rendszert, hogy lehetőség szerint hosszú távon fejleszthető legyen, s minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk.

5 fő munkavállalónk részére kompetencia képzést biztosítunk a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Továbbá igénybe veszünk szervezetfejlesztési tanácsadási szolgáltatást.

 • a projekt befejezési dátuma: 2024. február 22.
 • a projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00032
PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP-1.2.8-20-2020-02585
Technológiai fejlesztés a HEVESTHERM UNIO Kft-nél
 • a kedvezményezett neve: HEVESTHERM UNIO Kft.
 • a projekt címe: Technológiai fejlesztés a HEVESTHERM UNIO Kft-nél
 • elszámolható összköltség: 39 285 750 Ft
 • visszatérítendő támogatás összege: 26 500 000 Ft
 • a támogatás mértéke: 67,45%

Projekt tartalmának bemutatása:
A HEVESTHERM UNIO Kft. minőségi anyagokból, egyre precízebb gyártástechnológia mellett, a helyszínen is tetten érhető profizmusra törekedve végzi mind a gyártást, mind a kivitelezést. Jelen pályázat keretében a Műanyag építőanyag gyártása főtevékenységünket szeretnénk fejleszteni. Alapvetően export gyártással, ill. értékesítéssel foglalkozik a cég. A szigorú fizetési feltételek bevezetése némi piacvesztést eredményezett, de a stabil financiális háttér fontosabb volt, mint a bizonytalan alapokon nyugvó dinamikus fejlődés. Ezzel együtt egy új piaci rés nyílt Magyarországon, mely azon vásárlók igénye, akik a Nyugat-Európára jellemző magas minőségű termékre vágynak, szívesebben választanak hazai gyártót olyan praktikus szempontok alapján, mint egyszerű kommunikáció, helyi jogszabályok, rendeletek, viszonyok ismerete, kapcsolattartás. A minőségi szintet megtartva, ezen vásárlók igényeit kielégítendő egy termékcsoportot hoztunk létre, melyet térben és időben el kell választanunk a jelenlegi gyártástól, de a meglévő infrastruktúrát logikusan kihasználva. Várhatóan ez a szegmens a cégcsoportnak 10-15%-os többletbevételt eredményez majd, mely presztízsnövekedéssel együtt jóval nagyobb sújt fog képviselni a gyártásban. Ez a fejlődési szakasz jelenleg gyorsul, ezért kívánjuk a gépparkot olyan gépcsoporttal bővíteni, mely hosszútávon is kielégítő teljesítményt tud nyújtani mind minőségben, mind kapacitásban. A beszerzésre kerülő eszközök elhelyezéshez szükséges fedett csarnoképület rendelkezésre áll telephelyünkön, az üzemetetéshez szükséges infrastruktúra szintén biztosított. A rendelkezésre álló humánerőforrás rendelkezik azzal a szaktudással, amely a beszerzésre kerülő hegesztő-tisztító sor üzemeltetéséhez szükséges. Az export tevékenységünk évek óta működik, így a személyi feltételek adottak. A humán erőforrás, az azt kiszolgáló számítástechnikai eszközök, szoftverek mind rendelkezésre állnak, csupán a megrendelésállományt kellett biztosítani hozzá, mely szerencsésen, jóformán magától jelentkezett. A COVID19 vírushelyzet miatti visszaesés némi humán erőforrás fölösleget eredményezett, melyet semmiképp sem szeretnénk elveszíteni, így teljes erővel azon vagyunk, hogy a fölvázolt lehetőséget maximálisan kihasználjuk. Bízunk abban, hogy a visszajelzések alapján nem csak megtartani vagyunk képesek a jelenlegi létszámot, hanem növekedésre is képesek leszünk.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021. augusztus 17.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02585
A HEVESTHERM Műanyag nyílászárókat gyártó és forgalmazó Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a HEVESTHERM Kft.-nél
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00834

A projekt célja, rövid leírása:
A Hevestherm Kft.-nél megvalósított beruházás során műanyag építőanyag gyártásához és mozgatásához szükséges eszközök beszerzését valósítottuk meg. A projekt benyújtásával a vállalkozás fő célja, a jelenlegi termelési technológia fejlesztése, a termelés biztonságának és hatékonyságának növelése, további célja, hogy az eszközbeszerzések révén versenyképessége tovább javuljon, mindemellett munkahelymegtartó elképzeléseinek feltételei megmaradjanak, lehetőségeihez mérten a későbbiekben növelje alkalmazotti létszámát.

A pályázat keretében a következő eszközök beszerzése valósult meg:
 • 1 db RAPID DGL 260 típusú dupla gérvágó körfűrész (szabászgép)
 • Online vezérelhető üveglécvágógép (1 db GLS 200-S típusú üvegezőlécvágó körfűrész és 1 db LAEG 2600 típusú üvegléc hosszúságbeállító asztal)
 • 1 db Vákuumos emelő
 • 1 db kézi mozgatású Vákuumos emelő üvegbeépítő berendezés (molnárkocsi)
 • 1 db levegő előkészítő eszköz
 • 15 db ASUS Professional Office számítógép
 • 2 db ASUS Notebook
 • 1 db LG 43" Full HD Smart LED TV
 • 1 db forgódaru beszerzése
 • 1 db URBAN KV2800 prés és 1 db URBAN KV3200 prés
 • 1 db egyedi VISUAL WINDOW ENTERPRISE SZOFTVER beszerzése és bevezetése

A magas minőségű termékek előállításához elengedhetetlen egy professzionális géppark, melyet jelen pályázat keretében fejlesztett cégünk.

A megvalósítás helyszíne: 3360 Heves, Egri út 18.

A projekt bruttó bekerülési költsége: 61 299 681 Ft
A megítélt támogatás összege: 30 649 840 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2017.08.28 – 2018.05.31
A projekt befejezési dátuma: 2018.07.05
A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a HEVESTHERM Kivitelező Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 32 939 700Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt eredményeként termelésbe állítottunk egy Automata hegesztő és saroktisztító vízszintes sort, melynek elemei: - WM 740 négypontos hegesztőautomata - CS 810 pihentető állomás és kiegyenlítő kerettár - TS 820 robot vezérlésű keretforgató állomás - MC 620 CNC saroktisztító automata.

A gépek üzembe állításával lehetővé vált, hogy cégünk az elsődlegesen végzett kivitelezési tevékenység mellett már gyártó cégként is hangsúlyosabban jelenjen meg a piacon.

A projekt befejezési dátuma: 2016.11.02
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00905
© 2018 Hevestherm Kft. Minden jog fentartva
3360 Heves, Egri út 18. • Telefon: +36 20 286 8888 • E-mail: info@hevestherm.hu

Adatvédelmi tájékoztató   •   Kapacitásbővítő beruházás